Project

General

Profile

Open Embedded build error

Added by Joel Seidman over 7 years ago

Hi,

I've followed the instructions on http://support.criticallink.com/redmine/projects/arm9-platforms/wiki/Installing_Open_Embedded_Core. The last step failed with the messages below. This is all pretty new to me. Suggestions would be appreciated.

(My goal is to install a recent version of gnuradio. I tried opkg, but it installs a very old version. I've inferred I should use Open Embedded to build gnuradio from source, but if you have alternative suggestions, please enlighten me!)

TIA
-- Joel

guest@tychen-Latitude-D610:~/software/Angstrom/setup-scripts$ MACHINE=mityomapl138 bitbake meta-toolchain-qte
Pseudo is not present but is required, building this first before the main build
Loading cache: 100% |###########################################| ETA: 00:00:00
Loaded 8 entries from dependency cache.
WARNING: Consider updating dsplink recipe to use "protocol" not "proto" in SRC_URI.
NOTE: Error during finalise of /home/guest/software/Angstrom/setup-scripts/sources/meta-mitydsp/recipes-bsp/cl-dsplink/dsplink.bb
ERROR: ExpansionError during parsing /home/guest/software/Angstrom/setup-scripts/sources/meta-mitydsp/recipes-bsp/cl-dsplink/dsplink.bb: Failure expanding variable S: ExpansionError: Failure expanding variable SRCPV, expression was ${@bb.fetch2.get_srcrev(d)} which triggered exception FetchError: Fetcher failure: Fetch command failed with exit code 1, output:
svn: OPTIONS of 'http://wanda/svn/mityomap/mityomapl138/trunk/sw/3rdparty/dsplink_linux_1_65_00_03/dsplink': Could not resolve hostname `wanda': No address associated with hostname (http://wanda)

ERROR: Command execution failed: Exited with 1

Summary: There was 1 WARNING message shown.
Summary: There were 2 ERROR messages shown, returning a non-zero exit code.


Replies (3)

RE: Open Embedded build error - Added by Kevin Robertson about 7 years ago

Hi,

Was there a resolution to this problem - I'm having the same problem.

Is it because mitydsp-preferred-revs.inc is pointing to

CLSVN_BASEURI_mityomapl138 ?= "svn://wanda/svn/mityomap/mityomapl138"

Is there external access to the SVN server?

Thanks

Kevin

RE: Open Embedded build error - Added by Matt Spinola almost 5 years ago

Kevin Robertson wrote:

Hi,

Was there a resolution to this problem - I'm having the same problem.

Is it because mitydsp-preferred-revs.inc is pointing to

CLSVN_BASEURI_mityomapl138 ?= "svn://wanda/svn/mityomap/mityomapl138"

Is there external access to the SVN server?

Thanks

Kevin

Is there a work around for this problem? I am experiencing the same problem as well.

RE: Open Embedded build error - Added by Jonathan Cormier almost 5 years ago

Matt,

The mityomapl138 repo was never made public. However the source is included in the MDK. The mityomapl138 path should be equivalent to /home/mitydsp/MDK_2014-01-13/sw/.

I attempted to create a patch to use the local copy of these files instead of the repo. However I have not been able to verify its correct.

It appears that the angstrom setup-script now uses the Yocto project to build the system and some of our other recipes no longer work. The recipe that was failing for me was the systemd-serialgetty recipe. It appears we append this recipe 'meta-mitydsp/recipes-core/systemd/systemd-serialgetty.bbappend' which is no longer valid.

These recipes haven't been tested since 2012. We were hoping to move to the Yocto build system in the upcoming months but work hasn't started on that yet.

--Jonathan

    (1-3/3)
    Add picture from clipboard (Maximum size: 500 MB)