Project

General

Profile

u-boot problem

Added by Oleh Mela over 5 years ago

Hi,
After power on board MityDSP-L138F the download stops with the message " Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init = option to kernel."
How to correct this situation?

Thanks


Replies (7)

RE: u-boot problem - Added by Michael Williamson over 5 years ago

Post the complete text and your u-Boot environment.

Typically, this message is because the kernel cannot locate a root filesystem to boot from. Do you have your rootfs environment variable set?

-Mike

RE: u-boot problem - Added by Oleh Mela over 5 years ago

Hi Mike.

After manipulations in accord https://support.criticallink.com/redmine/projects/arm9-platforms/wiki/Programming_the_FPGA my board it is not loaded at all.
It is impossible to be connected to her with CCS. On Industrial IO Development Kit blinks a green LED on Ethernet connector.
Whether it is possible to correct a situation?

Thanks,
Oleh

RE: u-boot problem - Added by Oleh Mela over 5 years ago

Unfortunately, does not help. The message of the utility is following:

D:\...\MityDSP\sfh_ubl_072111>sfh_OMAP-L138 flash -v -p C
OM1 UBL_SPI_MEM.ais u-boot.bin
----------------------------------------------------

TI Serial Flasher Host Program for OMAP-L138
(C) 2010, Texas Instruments, Inc.
Ver. 1.67
-----------------------------------------------------

[TYPE] UBL and application image
[UBL] UBL_SPI_MEM.ais
[APP IMAGE] u-boot.bin
[TARGET] OMAPL138
[DEVICE] SPI_MEM

Attempting to connect to device COM1...
Press any key to end this program at any time.

(AIS Parse): Read magic word 0x41504954.
(AIS Parse): Waiting for BOOTME... (power on or reset target now)
(Serial Port): Read error! (The operation has timed out.)
(Serial Port): Read error! (The operation has timed out.)
(Serial Port): Read error! (The operation has timed out.)
(Serial Port): Read error! (The operation has timed out.)
Aborting program...
(Serial Port): Read error! (Thread was being aborted.)

Interfacing to the OMAP-L138 via UART failed.
Please reset or power-cycle the board and try again...

RE: u-boot problem - Added by Michael Williamson over 5 years ago

You should not need to do that if you are getting past u-Boot and trying to boot the kernel.

If you are getting any boot text (getting to u-Boot) can you please do the following and capture the text from the console and post it:

1. Power up the unit.
2. break into uboot and type "printenv"
3. run "boot"

-Mike

RE: u-boot problem - Added by Jonathan Cormier over 5 years ago

Could you verify that the BOOTME message is sent by the l138 when you power it while holding the boot button? The output above seems to indicate it timed out waiting for the BOOTME message.

Also are you using a usb to serial converter? We have found that some of them don't work well with the sfh flasher program. If you have a computer with a built in serial or another usb to serial converter, that might be worth trying if you are seeing the BOOTME message.

RE: u-boot problem - Added by Oleh Mela over 5 years ago

Without the serial converter it works.
The board has come to life!

Thank !!!

    (1-7/7)
    Add picture from clipboard (Maximum size: 600 MB)